Diskmedel nappflaska – hur du bäst håller nappflaskan ren

Att använda diskmedel när man rengör bebisens nappflaska är mycket effektivt. Det är dock viktigt att välja ett skonsamt diskmedel som är snällt mot både barn och natur, samt ett medel som är speciellt framtaget för babyprodukter.

Med Herobilitys Diskmedel kan du vara säker på att ditt barns produkter blir grundligt rengjorda. Det är speciellt framtaget för babyprodukter och är mycket effektivt mot mjölkproteiner, fett, fruktkött och matrester. Det är dessutom ett miljövänligt diskmedel, både innehållet, som består av naturliga ingredienser, samt förpackningen, som är gjord av 95% återvunnet material. Vårt diskmedel är dessutom rekommenderat av Astma- och Allergiförbundet.

diskmedel nappflaska

Viktiga steg när du diskar nappflaskan

  • Hygien är A och O när man hanterar nappflaskor och andra babyprodukter. Se därför till att tvätta dina händer noggrant med varmt vatten och tvål, torka därefter med en ren handduk.
  • En flaskborste är att föredra när du ska diska nappflaskor. Undvik att använda den vanliga diskborsten som du rengör övrig disk med då det lätt kan samlas bakterier i borsten.
  • Se till att samtliga av nappflaskans delar rengörs noggrant och försäkra dig om att inga mjölkrester finns kvar.
  • Skölj sedan alla delar i varmt vatten och lufttorka på ett rent torkställ, detta minskar risken för att bakterier växer.

Vi rekommenderar att man handdiskar våra nappflaskor. Vill man diska i maskin går det också bra, dock bör du följa dessa riktlinjer:

  • Diska flaskan i övre facket
  • Max 55°
  • Diskas ej ihop med matrester som innehåller olivolja, tomatsås eller andra pigmentstarka livsmedel, då detta kan missfärga plasten och slita ut måttskalan i förtid.

Vi avråder från att stormkoka nappflaskan då detta kan slita på materialet och ha negativ inverkan på passformen. Samtliga av Herobilitys nappflaskor har steriliserats vid tillverkningen. Om du ändå vill sterilisera nappflaskan, rekommenderar vi att koka upp rikligt med vatten i en kastrull, stäng av plattan, och därefter lägga i alla delar i det varma vattnet i 30 sekunder, häll sedan ut vattnet och låt delarna svalna.

Sterilisering av dinapp

Innan första användning brukar det rekommenderas att man steriliserar dinappen. Detta gör du enklast genom att fylla en kastrull med kallt vatten, lägga i dinappen och låt den ligga i det kokande vattnet i minst 5 minuter. Häll försiktigt ut vattnet och låt dinappen svalna innan du torkar den i torkställ. 

Vill du läsa mer om vårt diskmedel? Då hittar du all information du behöver här.